FinD - Novice - Anheuser-Busch InBev z najboljšo prodajo v petih letih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.7.2019

Anheuser-Busch InBev z najboljšo prodajo v petih letih

Bruselj, 25. julija (STA) - Največji svetovni proizvajalec piva Anheuser-Busch InBev, ki obvladuje znamki piva Stella Artois in Budweiser, je letošnje drugo četrtletje sklenil z 2,47 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju leto dni pred tem. Kot so sporočili iz koncerna, so imeli v tem obdobju najboljšo prodajo v zadnjih petih letih.

Prihodki pivovarskega velikana so med aprilom in koncem junija znašali 13,96 milijarde dolarjev, prodajne številke pa so porasle za 2,1 odstotka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Anheuser-Busch InBev je zadovoljen predvsem s svojim nastopom na ključnih trgih, kot so Mehika, Brazilija, Evropa, Južna Afrika, Nigerija, Avstralija in Kolumbija.

Skupina, ki ima v lasti okoli 500 znamk piva in je leta 2016 prevzela rivala, britanskega pivovarja SAB Miller, ugotavlja, da njena strategija, da se osredotoči na vrhunske znamke, že žanje sadove.

Ne glede na to pa je prevzem SAB Millerja pustil posledice; Anheuser-Busch InBev ima namreč 104,2 milijarde dolarjev dolga, zaradi česar je prisiljen v prodajo nekaterih svojih enot.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar