FinD - Novice - Državno sekretarko Olgo Belec ovadili zaradi Hotela Diana
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.7.2019

Državno sekretarko Olgo Belec ovadili zaradi Hotela Diana

Murska Sobota, 25. julija (STA) - Lastnica in direktorica družbe Hotel Diana Jasna Klepec je vložila kazensko ovadbo zoper prejšnjo lastnico Olgo Belec, zdaj državno sekretarko v uradu za Slovence v zamejstvu. Belčevo so policiji prijavili zaradi suma goljufije in kršenja temeljnih pravic delavcev, v ovadbi pa ji očitajo še druge nepravilnosti.

Po navedbah časnika Večer Belčevi v kazenski ovadbi očitajo še, da je del kupnine za hotel prejela na roku, da bi se izognila plačilu davka, odtujila pa naj bi tudi službeno vozilo. Ovadba je sicer doletela tudi sina Belčeve Patricka Belca, ki je bil pred prodajo 10-odstotni lastnik družbe, ko je Belčeva postala državna sekretarka, pa je za nekaj časa prevzel vodenje podjetja.

Klepčeva je skupaj s poslovnim partnerjem Željkom Jovanovićem podjetje kupila konec lanskega leta od Belčeve in njenega sina. Po njenih besedah je kupnina za podjetje znašala 80.000 evrov, medtem ko je Belčeva notarki naročila, da pripravi pogodbo z zneskom 30.000 evrov, ki so jo naposled tudi podpisali. Klepčeva trdi, da ji je Belčeva povedala, da se želi z omenjeno potezo izogniti plačilu davka.

V ovadbi, ki so jo pridobili na Večeru, piše, da so na dan podpisa pogodbe kupci Belčevi v prostorih hotela izročili 50.000 evrov gotovine. Klepčeva in odvetnik Dejan Rituper, ki zastopa Hotel Diana, pravita, da imajo za te navedbe trdne dokaze, ki jih bodo tudi predložili preiskovalcem in sodišču.

Vlagatelji Belčevi očitajo sum goljufije, saj po njihovem mnenju ta pred prodajo podjetja kupcev ni seznanila z nekaterimi pomembnimi informacijami glede poslovanja družbe. Tako naj bi jim zamolčala podrobnosti v zvezi z izvršbo glede izpraznitve nepremičnine, zamolčala naj bi tudi obveznosti do delavcev iz naslova neizplačanih jubilejnih nagrad in presežnih ur.

Družbo Hotel Diana bo sicer tožila tudi več kot polovica zaposlenih, ki so člani sindikata, saj jim je podjetje, še iz časov, ko ga je vodila Belčeva, dolžno plačilo regresa za leto 2016 in del regresa za leto 2017.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar