FinD - Novice - Evropske borze v pričakovanju zasedanja ECB z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.7.2019

Evropske borze v pričakovanju zasedanja ECB z rastjo

Frankfurt, 25. julija (STA) - Osrednje evropske borze so dan začele v pozitivnem območju. Tudi vlagatelji na borznem parketu stare celine skrbno spremljajo objave poslovnih rezultatov velikih borznih družb, še bolj kot ti pa jih danes zanima izplen zasedanja Evropske centralne banke (ECB).

Po današnji seji sveta ECB v Frankfurtu naj bi banka napovedala znižanje obrestnih mer, ki bi se lahko po besedah analitikov zgodilo že v septembru. V zadnjih tednih so namreč predstavniki ECB večkrat namignili na možnost ukrepanja. Junija je predsednik ECB Mario Draghi sicer poudaril, da bo za nove poteze ključna morebitna odsotnost napredka pri približevanju želeni inflaciji in ne poslabševanje gospodarskih pogojev.

Indeks najpomembnejših podjetij Eurostoxx 50 je bil nekaj po 10. uri na ravni 3551 točk, kar je 0,53 odstotka več kot ob koncu sredinega trgovanja.

Indeks DAX na borzi v Frankfurtu je doslej poskočil za 0,24 odstotka, pariški CAC 40 in londonski FTSE 100 pa sta porasla za 0,62 oz. 0,26 odstotka. Züriški SMI trenutno pridobiva 0,65 odstotka, milanski FTSE Mib 0,23 odstotka, dunajski ATX pa 0,62 odstotka.

Evro na borzi v Frankfurtu medtem beleži 0,30-odstotni padec. Trenutno je treba za skupno evropsko valuto odšteti 1,114 dolarja.

Azijske borze so prav tako večinoma sklenile z rastjo. Tokijski indeks Nikkei je napredoval za 0,26 odstotka, šanghajski osrednji indeks pa za 0,25 odstotka. Hongkonški indeks Hang Seng je šel navzgor za 0,27 odstotka. Seulski Kospi je medtem nazadoval za 0,56 odstotka, All Ordinaries pa napredoval za 0,49 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar