FinD - Novice - Cene nafte po padcu zalog v ZDA rahlo pridobile
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.7.2019

Cene nafte po padcu zalog v ZDA rahlo pridobile

Singapur, 25. julija (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju rahlo zvišale in tako malenkost okrevale. Rast gre pripisati krčenju zalog nafte v ZDA. Na naftnem trgu je minuli teden prišlo do velikih padcev. Cena nafte v ZDA je v kratkem času zgrmela za okoli dva dolarja za sod.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v septembru je bilo treba v zgodnjem trgovanju odšteti 56,07 dolarja, kar je 19 centov več kot ob koncu sredinega trgovanja. Za 14 centov so se podražile tudi septembrske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so bile pri 63,32 dolarja.

Analitiki so v zadnjih dneh zaskrbljeni zaradi šibkih gospodarskih podatkov v ZDA in Nemčiji. Bojijo se, da bo to zmanjšalo povpraševanje po črnem zlatu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Danes je vendarle prišlo do rahle rasti, in sicer predvsem na račun sredine objave ameriške vlade, da so se zaloge nafte v ZDA prejšnji teden zmanjšale za 10,8 milijona sodov na 445 milijonov sodov. Analitiki so pričakovali padec za 4,4 milijona sodov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar