FinD - Novice - V Fructalu začeli odkupovati breskve
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.7.2019

V Fructalu začeli odkupovati breskve

Ajdovščina, 24. julija (STA) - V Fructalu se je z današnjim dnem začel odkup breskev iz Vipavske doline. Odkupili bodo vse ponujene količine, predsednik Kmetijske zadruge Vipava pa ocenjuje, da bo letošnja letina znašala okrog 250 ton, kar je toliko kot lani, so sporočili iz ajdovske družbe Fructal.

Zaradi dviga stroškov pridelave breskev so se letos v Fructalu odločili zvišati odkupno ceno na 23 centov za kilogram sadja. Odkupna cena je višja kot v sosednjih državah, kjer se cene za kilogram breskev gibljejo med desetimi in dvanajstimi centi.

Skupna odkupna cena pa bo še višja, saj bodo vse breskve, ki jih bodo uporabili za izdelke pod blagovno znamko Vipavska breskev, v Fructalu odkupili po 28 centov na kilogram. Prepričani so, da z višjo odkupno ceno, kot je v sosednjih državah, in projektom Vipavska breskev spodbujajo obnovo nasadov in lokalno pridelavo breskev.

Plačilo za odkupljene breskve bodo sadjarji dobili v enkratnem znesku do 15. septembra. Poračun za breskve, ki bodo predelane in prodane pod blagovno znamko Vipavska breskev, pa bo opravljen v začetku avgusta naslednje leto, so še sporočili iz Fructala.

Odkup breskev bo predvidoma končan do konca avgusta, kar je odvisno predvsem od vremena in pogojev dozorevanja sadja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar