FinD - Novice - Ajdovski Bia Separations v sodelovanje s farmacevtsko družbo Avexis
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.7.2019

Ajdovski Bia Separations v sodelovanje s farmacevtsko družbo Avexis

Ajdovščina, 23. julija (STA) - Podjetje Bia Separations je v ponedeljek napovedalo sodelovanje s farmacevtsko družbo Avexis iz skupine Novartis, da bi izboljšalo komercialni postopek čiščenja za načrtovano gensko zdravljenje. Bia Separations je bil izbran zaradi svojega znanja na področju prečiščevanja virusov in DNK, so sporočili iz ajdovskega podjetja.

Bia Separations in Avexis tesnejše sodelovanje začenjata s produktom Zolgensma oz. prvim genskim zdravljenjem, ki ga je odobrila ameriška Agencija za hrano in zdravila (FDA) za zdravljenje pacientov s spinalno mišično atrofijo, starih manj kot dve leti.

Zolgensma je enkratna infuzija, ki zagotavlja funkcionalno kopijo človeškega gena SMN za zaustavitev napredovanja bolezni s trajno izraženim proteinom SMN.

V podjetju Bia Separations se po besedah direktorja Aleša Štrancarja veselijo prvih rezultatov, ki bodo pokazali, kako Zolgensma pomaga obolelim s spinalno mišično atrofijo.

Bia Separations je vodilni svetovni proizvajalec monolitnih kromatografskih kolon CIM za proizvodnjo, čiščenje in analizo večjih bioloških bakterij. V Sloveniji ima raziskovalne in proizvodne obrate, po vsem svetu pa prodajne pisarne in distributerje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar