FinD - Novice - Vodstvo onkološkega inštituta s Šabedrom o nujnih investicijah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.7.2019

Vodstvo onkološkega inštituta s Šabedrom o nujnih investicijah

Ljubljana, 22. julija (STA) - Minister za zdravje Aleš Šabeder je danes v okviru rednih obiskov slovenskih bolnišnic obiskal Onkološki inštitut Ljubljana. Z vodstvom se je pogovarjal o nujnih investicijah, potrebi po prostorski širitvi oziroma potrebi po novih prostorih in reševanju težav, ki jih imajo z informacijsko tehnologijo, so zapisali na ministrstvu za zdravje.

Pozitivno poslovanje Onkološkega inštituta Ljubljana v prvem polletju nakazuje uspešno izvajanje ukrepov sanacijskega programa. Sanacija na Onkološkem inštitutu Ljubljana bo, kot je predvideno v sanacijskem programu, zaključena v letošnjem letu, so v pisnem sporočilu še navedli na ministrstvu.

Onkološki inštitut je ena od bolnišnic v sanacijskem programu, za katere je vlada pred dvema letoma namenila proračunska sredstva za pokritje stroškov izgube. Na onkološkem inštitutu so že lani presegli večino načrtovanih sanacijskih ukrepov, poslujejo pozitivno, pokrili pa so tudi izgube iz preteklih let. Vodstvo inštituta je zato predlagalo izstop iz sanacijskega programa. Za letos je načrtovano izravnano poslovanje bolnišnice.

Kot so za STA pojasnili na ministrstvu, so na onkološkem inštitutu program sanacije končali, zdaj morajo steči še postopki za potrditev na vladi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar