FinD - Novice - Prodaja novih avtomobilov v EU v prvi polovici leta s triodstotnim padcem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2019

Prodaja novih avtomobilov v EU v prvi polovici leta s triodstotnim padcem

Frankfurt, 17. julija (STA) - V EU so v prvi polovici leta prodali 8,2 milijona novih vozil, kar je 3,1 odstotka manj kot v enakem lanskem obdobju, kažejo podatki Evropskega združenja proizvajalcev avtomobilov (ACEA). Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je bila prodaja nižja v vseh večjih evropskih gospodarstvih, le v Nemčiji je zrasla za 0,5 odstotka.

V prvih šestih mesecih je bilo od vseh novih registriranih vozil 24,2 odstotka Volkswagnovih, kar je skoraj enako kot v enakem lanskem obdobju. Takrat se je delež nemškega velikana ustavil malenkost višje, pri 24,5 odstotka.

Volkswagnu sta na drugem in tretjem mestu sledila PSA in Renault, prvi s 16,7-odstotnim, drugi pa z 11-odstotnim deležem. Na četrtem mestu je bil s 6,6 odstotka Hyundai, na petem pa Fiat-Chrysler, ki je k statistiki novih registriranih vozil prispeval 6,5 odstotka.

Samo junija so v ACEA zabeležili 7,8-odstotni padec registracije novih vozil, prvič je bilo 1,45 milijona vozil. V združenju proizvajalcev padec pripisujejo predvsem negativnemu učinku koledarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar