FinD - Novice - Ob uveljavljanju olajšave prek eDavkov vračilo dohodnine že v četrtek
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2019

Ob uveljavljanju olajšave prek eDavkov vračilo dohodnine že v četrtek

Ljubljana, 17. julija (STA) - Zavezanci za plačilo dohodnine, ki so olajšavo za vzdrževane družinske člane uveljavljali elektronsko prek sistema eDavki, bodo vračilo dohodnine prejeli že v četrtek. Ostali zavezanci, ki so informativne izračune prejeli v drugi tranši, bodo morebiti preveč plačano dohodnino dobili vrnjeno do konca meseca.

"Kot smo obljubili pozimi, bodo tisti zavezanci, ki so uveljavljali posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane elektronsko preko sistema eDavki, prejeli vračilo dohodnine na svoj TRR prej kot sicer," so danes sporočili iz Finančne uprave RS (Furs).

Tako bo 66.762 zavezancev prejelo vračilo dohodnine na svoje transakcijske račune 18. julija, vsi ostali pa kasneje, najpozneje do 31. julija.

Vračilo bo izvedeno pod pogojem, da zavezanec ni vložil ugovora zoper informativni izračun dohodnine in da se mu vračilo ni pobotalo z morebitnimi drugimi zapadlimi obveznostmi.

Furs je informativne izračune poslal v dveh svežnjih, prvega z 953.500 informativnimi izračuni v marcu in drugega s 590.109 informativnimi izračuni v maju. Za zavezance iz prvega svežnja - preplačano dohodnino je prejelo 41,5 odstotka zavezancev - je že opravil poračun. Povprečni znesek vračila je znašal 258 evrov, vsem skupaj pa je država vrnila 64,6 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar