FinD - Novice - Ryanair zaradi krize z Boeingovimi letali zapira baze
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2019

Ryanair zaradi krize z Boeingovimi letali zapira baze

Dublin, 16. julija (STA) - Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je napovedal zaprtje več baz zaradi težav z Boeingovimi letali 737 max, ki so po dveh nesrečah prizemljena. "Začenjamo serijo pogovorov z našimi partnerji, da ugotovimo, katere baze so najmanj učinkovite," je dejal izvršni direktor prevoznika Michael O'Leary, ni pa omenjal posledic za delovna mesta.

Kot so zapisali v Ryanairu, do konca maja 2020 pričakujejo dostavo le 30 Boeingovih letal 737 max 200, in ne 58, kot so jih sprva pričakovali. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, gre sicer za različico letal modela max, ki potrebujejo ustrezne certifikate tako ameriških kot evropskih varnostnih agencij.

Zaradi manjše dostave letal bomo zaprli nekaj baz v času letošnje zimske sezone in poletne sezone 2020, je napovedal izvršni direktor Michael O'Leary. Kot je dodal, zdaj v prevozniku začenjajo serijo pogovorov s partnerji, da bi ugotovili, katere baze so najmanj učinkovite.

Kot še izpostavlja AFP, družba s sedežem v Dublinu ni omenila, za katere baze bi lahko šlo, prav tako ni omenjala, kaj bi to pomenilo za delovna mesta. V luči napovedi je Ryanair oklestil tudi napoved rasti v letošnji poletni sezoni. Če so sprva ocenjevali, da bo prevoznik zabeležil sedemodstotno rast, zdaj pričakujejo le še triodstotno.

V sezoni 2020/2021 naj bi prevoznik prepeljal 157 milijonov potnikov, medtem ko so prej načrtovali, da jih bodo prepeljali 162 milijonov. Do leta 2024 cilj ostaja 200 milijonov potnikov letno, še poroča agencija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar