FinD - Novice - V reševanju Alitalite bo sodeloval koncern Atlantia
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.7.2019

V reševanju Alitalite bo sodeloval koncern Atlantia

Rim, 16. julija (STA) - Italijanski infrastrukturni koncern Atlantia, ki je v lasti družine Benetton in se je pod lupo javnosti znašel po lanskem zrušenju viadukta v Genovi, bo sodeloval v reševanju letalske družbe Alitalia, so v ponedeljek sporočili iz italijanskega železniškega upravljavca Ferrovie dello Stato (FS). Nadzor nad Alitalio sicer želi obdržati država.

Pri reševanju Alitalie se bosta državnemu koncernu FS, ki naj bi postal vodilni delničar Alitalie, in Atlantiji pridružila še ameriški letalski prevoznik Delta Air Lines ter finančno ministrstvo v Rimu. Večinski delež podjetja, ki je insolventen že več kot dve leti, bo ostal pod nadzorom države, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Atlatnia se je lani znašla na naslovnicah kot koncern, ki obvladuje upravljavca italijanskih avtocest Autostrade per l'Italia. Ta je upravljal tudi z viaduktom v Genovi, ki se je zrušil in pod sabo pokopal 43 življenj. Preiskava nesreče sicer še ni končana.

Koncern Atlantia sicer upravlja tudi z letališčem Fiumicino v Rimu, ki je domača baza Alitalie.

Skrajni rok za rešitev letalskega prevoznika so že večkrat prestavili, nazadnje se je iztekel v ponedeljek. Nekdaj državna letalska družba zaposluje 11.000 ljudi, potem ko je pred več kot dvema letoma razglasila insolventnost pa jo v zraku drži 900 milijonov evrov vredno prehodno posojilo države.

Država bo, kot je napovedal gospodarski minister in podpredsednik italijanske vlade Luigi Di Maio, ohranila nadzor nad Alitalio. S tem se želi Rim predvsem izogniti odpuščanju. Po poročanju medijev bi lahko imel FS v prihodnje v lasti 35-odstotni in finančno ministrstvo 15-odstotni lastniški delež.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar