FinD - Novice - Huawei Italiji obljublja milijardne investicije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.7.2019

Huawei Italiji obljublja milijardne investicije

Milano, 15. julija (STA) - Kitajski telekomunikacijski velikan Huawei namerava v Italijo v prihodnjih treh letih vložiti 3,1 milijarde dolarjev (2,75 milijarde evrov). Tako naj bi neposredno ustvaril 1000 delovnih mest, še 2000 pa naj bi jih nastalo pri dobaviteljih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Huawei ima v zadnjih mesecih velike težave s poslovanjem v ZDA. Med drugim mu ameriški predsednik Donald Trump skuša preprečiti sodelovanje pri izgradnji omrežij 5G po vsem svetu, češ da njegova oprema omogoča vohunjenje kitajskim oblastem.

V Italiji je Huawei prisoten že 15 let. V prihodnjih treh letih namerava svojo zavezanost državi potrditi, med drugim z 1,2 milijarde evri, vloženimi v marketing, in 52 milijoni za raziskave in razvoj, je danes povedal glavni izvršni direktor Huawei Italia Thomas Miao.

Rim je oktobra lani s prodajo frekvenc 5G zaslužil 6,6 milijarde evrov, Huawei pa ga je danes pozval k "transparentni, učinkoviti in pošteni" uporabi t. i. zlate moči. Gre za zakonodajo, ki državi omogoča poseg v zasebni sektor z namenom ubraniti nacionalno varnost. Kot je danes opozoril Miao, bi morala enaka pravila veljati za evropske in neevropske ponudnike.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar