FinD - Novice - Majska plača približno enaka aprilski
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.7.2019

Majska plača približno enaka aprilski

Ljubljana, 15. julija (STA) - Zaposleni v Sloveniji so maja v povprečju prejeli 1728,12 evra bruto oz. 1.113,88 evra neto plače. Od aprilske je bila nominalno za 0,1 odstotka in realno za en odstotek nižja. Najvišjo plačo so maja prejeli v finančnih in zavarovalniških dejavnostih - v povprečju 1556,92 evra neto, je objavil statistični urad.

Medtem je bila majska plača v primerjavi s povprečno lansko majsko plačo višja, in sicer v bruto znesku nominalno za 3,9 odstotka in realno za 2,5 odstotka, v neto znesku pa nominalno za 3,4 odstotka in realno za dva odstotka odstotka.

Neto plača za maj se je v javnem sektorju na mesečni ravni zvišala za 0,7 odstotka (v institucionalnem sektorju država se je zvišala za 0,4 odstotka), v zasebnem sektorju pa se je za 0,6 odstotka znižala (predvsem zaradi manjšega obsega izrednih izplačil, izplačanih s plačo za maj).

Povprečna neto plača za maj se je v primerjavi s plačo za april najbolj zvišala v dejavnosti oskrba z vodo, ravnanje z odplakami in odpadki, saniranje okolja, in sicer za 5,4 odstotka, medtem ko se je najbolj znižala v dejavnosti trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil, za 1,9 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar