FinD - Novice - Stanovanjske nepremičnine v območju z evrom in EU v začetku leta dražje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.7.2019

Stanovanjske nepremičnine v območju z evrom in EU v začetku leta dražje

Luxembourg, 10. julija (STA) - Cene stanovanjskih nepremičnin v območju z evrom in v EU so bile v prvem četrtletju letos za po štiri odstotke višje kot v enakem obdobju lani. Slovenija ni več v vrhu po rasti cen, je pa bilo zvišanje nadpovprečno, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat.

Med državami, za katere so bili na voljo podatki, so se cene na letni ravni najbolj zvišale na Madžarskem (+11,3 odstotka), Češkem (+9,4 odstotka) in Portugalskem (+9,2 odstotka), padle so v Italiji (-0,8 odstotka).

V Sloveniji, ki je bila od zadnjega četrtletja 2017 na vrhu po rasti cen na letni ravni, so se cene stanovanjskih nepremičnin glede na lansko prvo četrtletje zvišale za 8,4 odstotka.

Na četrtletni ravni, glede na zadnje trimesečje leta 2018, so se cene tako v območju z evrom kot v EU zvišale za 0,3 odstotka.

Najbolj so porasle na Madžarskem (+3,7 odstotka), Portugalskem (+3,6 odstotka) in Hrvaškem (+3,5 odstotka), upadle so na Malti (-4,2 odstotka), Veliki Britaniji (-1,3 odstotka), na Irskem (-1,0 odstotka), Finskem (-0,8 odstotka), v Italiji (-0,5 odstotka) in Nemčiji (-0,3 odstotka).

V Sloveniji so se na četrtletni ravni zvišale za 0,8 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar