FinD - Novice - Trumpov trgovinski svetovalec: Pogajanja s Kitajsko spet potekajo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.7.2019

Trumpov trgovinski svetovalec: Pogajanja s Kitajsko spet potekajo

Washington, 02. julija (STA) - Trgovinski svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa Peter Navarro je za televizijo CNBC povedal, da trgovinska pogajanja med ZDA in Kitajsko po Trumpovem srečanju s kitajskim kolegom Xi Jinpingom na Japonskem spet potekajo. Vendar pa Huawei še vedno ne sme sodelovati pri razvoju 5G brezžičnih omrežij v ZDA.

"Z vidika investiranja je treba vedeti le to, da pogajanja spet potekajo v skladu z doslej opravljenim delom," je dejal Navarro. Maja so pogajanja zastala, Trump in Xi pa sta se v soboto strinjala, da se ponovno zaženejo. Borzni trgi so novico sprejeli z navdušenjem, a je to nekoliko uplahnilo, ker ZDA sedaj grozijo s carinami proti Evropi zaradi subvencij Airbusu.

Trump je ameriškim podjetjem prepovedal poslovanje s kitajskim tehnološkim velikanom Huawei, v soboto pa je sporočil, da bo nekaj sodelovanja dovoljeno. Navarro je pojasnil, da gre za nekaj čipov, ki jih bo Huawei lahko kupil v ZDA, ker to ne vpliva na vohunjenje. Olajšanje za Huawei je zaprosil Xi in ZDA so dovolile prodajo čipov nizke tehnološke dovršenosti, ki ne vplivajo na nacionalno varnost ZDA.

Huawei pa v ZDA še vedno ne sme sodelovati pri vzpostavljanju omrežij 5G brezžične komunikacijske tehnologije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar