FinD - Novice - Do konca meseca čas za vložitev napovedi za odmere dohodnino za tiste, ki niso prejeli izračuna
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.7.2019

Do konca meseca čas za vložitev napovedi za odmere dohodnino za tiste, ki niso prejeli izračuna

Ljubljana, 02. julija (STA) - Zavezanci, ki do 15. junija niso prejeli informativnega izračuna dohodnine, čeprav so imeli lani prihodke, ki so obdavčeni z dohodnino, morajo dohodninsko napoved vložiti sami, in sicer najpozneje do 31. julija, ne glede na višini prejetega dohodka, je pozval Furs. Napoved vložijo na finančnem uradu, kjer so bili lani vpisani v register.

Obrazec napovedi za odmero dohodnine je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani Finančne uprave RS (Furs), napoved pa je mogoče z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom ali brez digitalnega potrdila (registracija z uporabo davčne številke in gesla) poslati tudi v elektronski obliki prek portala eDavki, so sporočili s Fursa.

Furs je sicer konec maja zavezancem poslal še drugi sveženj oz. 590.109 informativnih izračunov dohodnine za lani. Skupaj s prvim svežnjem konec marca jih je letos finančna upraba izdala 1.543.609.

V drugem svežnju je Furs odposlal 132.249 informativnih izračunov z doplačili, 354.531 pa z vračili. V tej tranši je skupaj za 41,14 milijona evrov doplačil in 206,46 milijona evrov vračil. Povprečni znesek doplačila je bil 311 evrov, vračila pa 582 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar