FinD - Novice - Dopolnjen nadzorni svet NLB danes o strategiji skupine
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.7.2019

Dopolnjen nadzorni svet NLB danes o strategiji skupine

Ljubljana, 28. junija (STA) - Nadzorni svet NLB se je danes prvič sestal v dopolnjeni sestavi, ki po novem šteje devet članov. Kot so sporočili iz omenjene banke, so osrednjo pozornost člani nadzornega sveta namenili razpravi o strategiji NLB Skupine, saj nedavni zaključek privatizacije prihodnje ambicije NLB Skupine postavlja v drugačen kontekst.

Devetim nadzornikom NLB je mandat na junijski seji podelila skupščina banke. Obstoječim nadzornikom Primožu Karpetu, Alexandru Bayru, Davidu Ericu Simonu, Laszlu Urbanu in Petru Grozniku so se tako danes pridružili Mark William Lane Richards, Shrenik Dhirajlal Davda in Gregor Rok Kastelic s štiriletnim mandatom. Član nadzornega sveta je še Andreas Klingen, ki mu je skupščina 10. junija potrdila nov mandat. Predsednik nadzornega sveta sicer ostaja Karpe, njegov namestnik pa Klingen.

Kot so po današnji seji nadzornikov sporočili iz banke, je bila razprava namenjena predvsem strategiji NLB Skupine. Med drugim bo lahko banka brez omejitev zagotavljala storitve leasinga, faktoringa ter vse druge oblike lokalnega in čezmejnega financiranja projektov, so zapisali. Še intenzivneje pa namerava NLB vlagati v digitalizacijo, razvoj novih kanalov in uporabniške izkušnje.

Na seji je nadzorni svet člane razporedil po svojih obstoječih komisijah in ustanovil novo. Poleg komisij za revizijo, za tveganja, za prejemke in za imenovanja so nadzorniki ustanovili še novo komisijo za operativno poslovanje in IT.

Postopek privatizacije NLB je sicer minuli teden zaključil Slovenski državni holding (SDH). Prejšnjo sredo je poučenim vlagateljem prodal celotni preostali 10-odstotni lastniški delež države minus eno delnico, skupna kupnina od prodaje pa je nanesla 109,5 milijona evrov. Slovenija je s 25 odstotki in eno delnico ostala največja posamična delničarka NLB.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar