FinD - Novice - Stanovanjski sklad za nakup nepremičnin od DUTB pričakuje dokapitalizacijo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.6.2019

Stanovanjski sklad za nakup nepremičnin od DUTB pričakuje dokapitalizacijo

Ljubljana, 13. junija (STA) - Stanovanjski sklad RS po odločitvi vlade, da DUTB na sklad odplačno prenese nekatere nepremičnine, pričakuje, da bo vlada za to sprejela tudi sklep o povečanju namenskega premoženja in kapitala sklada v višini prenosa. "Nepremičnine bodo namenjene projektom za gradnjo javnih najemnih stanovanj, čemur bo primerna nakupna cena," so izpostavili.

"Pri ocenjevanju vrednosti so na mestu tudi pričakovanja, da se pri vrednotenju upošteva dejstva, da bodo nepremičnine namenjene projektom za gradnjo javnih najemnih stanovanj in da bo nakupna cena temu primerna, saj vrednost odkupa neposredno vpliva na višino investicije in posledično na višino najemnine," so v odzivu na današnjo odločitev vlade zapisali v republiškem stanovanjskem skladu.

Iz Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so medtem sporočili, da "bodo sklep vlade preučili in postopali v skladu z njeno odločitvijo"

Vlada se je s sklepom odločila, da je za izvajanje resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu 2015-2025 nujno, da DUTB najbolj primerne nepremičnine odplačno prenese na stanovanjski sklad. Prenos se bo izvedel po oceni tržne vrednosti. To bo izdelal neodvisni cenilec, ki ga bosta izbrala sklad in DUTB.

Prenos podpirajo v Levici, kjer so maja pripravili predlog novele zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, po katerem pa bi se prenos stanovanj in stavbnih zemljišč odvil neodplačno. Tako so bili v Levici danes že kritični do vladne odločitve in ocenili, da je ustreznih lokacij za to več, kot jih je opredelila vlada, ter napovedali, da bodo svoj predlog v zakonodajni postopek vložili v petek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar