FinD - Novice - Vlada za hitrejše reševanje vlog o pravicah iz javnih sredstev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.6.2019

Vlada za hitrejše reševanje vlog o pravicah iz javnih sredstev

Ljubljana, 13. junija (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, s katero se bo pospešilo reševanje vlog za uveljavitev pravic iz javnih sredstev, predvsem do državne štipendije. S poenostavitvami se bo tudi povečal krog upravičencev do štipendij, je prek Twitterja sporočila vlada.

Hitrejše reševanje vlog naj bi zagotovili od 1. avgusta dalje, zato bo vlada predlog novele zakona poslala v obravnavo v DZ po nujnem postopku.

Kot so pojasnili na vladi, bodo s tem posledično zmanjšali zaostanke pri reševanju vlog za t. i. letne pravice iz javnih sredstev v mesecu avgustu in septembru. Po predlogu se bo namreč črtalo pravilo glede fiktivnega izračuna pravic, s čimer se bo postopek poenostavil, večja bo tudi avtomatizacija postopkov uveljavljanja pravic iz javnih sredstev, predvsem pravice do državne štipendije.

Ker se fiktivna denarna socialna pomoč ne bo vštela v državno štipendijo, se bo povečala višina državne štipendije oziroma povečal krog upravičencev, ki sedaj zaradi fiktivne denarne socialne pomoči do državne štipendije niso bili upravičeni, je še pojasnila vlada.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar