FinD - Novice - Nissan razočaran nad Renaultovo blokado spremembe upravljanja podjetja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.6.2019

Nissan razočaran nad Renaultovo blokado spremembe upravljanja podjetja

Tokio, 10. junija (STA) - V Nissan Motor obžalujejo Renaultovo nasprotovanje ideji o prevetritvi sistema korporativnega upravljanja. V Renaultu so namreč napovedali, da se bodo glasovanja o Nissanovem predlogu, ki v upravnem odboru predvideva vzpostavitev treh komisij, ki bi bdele nad plačili, imenovanji in revizijami, vzdržali.

Renault v Nissanu obvladuje 43-odstotni delež, Nissan pa na prihajajoči skupščini, ki bo 25. junija, potrebuje dvetretjinsko podporo, da bi njihov predlog zaživel, poroča nemška tiskovna agencija dpa

Izvršni direktor Nissana Hiroto Saikawa je pojasnil, da so prejeli Renaultovo pismo, katerega vsebina nakazuje, da se bodo v vzdržali glasovanja. "V Nissanu njihovo stališče globoko obžalujemo, saj ni skladno z napori družbe, da izboljša upravljanje," Saikawo povzemajo v dpa.

V Nissanu si sistem prizadevajo spremeniti vse od aretacije nekdanjega predsednika podjetja Carlosa Ghosna novembra lani zaradi domnevnih finančnih goljufij. Kot še poroča dpa, do Renaultove poteze prihaja slab teden po tem, ko je italijansko-ameriški Fiat Chrysler Automotivec (FCA) umaknil načrt za združitev s francoskim avtomobilskim proizvajalcem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar