FinD - Novice - Nemčija aprila s padcem industrijske proizvodnje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.6.2019

Nemčija aprila s padcem industrijske proizvodnje

Berlin, 07. junija (STA) - Nemčija je aprila zabeležila padec industrijske proizvodnje. Po prilagojenih podatkih je glede na marec nazadovala za 1,9 odstotka, je danes objavil nemški statistični urad Destatis. Gre za novo znamenje, da nemški predelovalci trpijo škodo zaradi globalne negotovosti in trgovinskih sporov.

Aktivnost sektorja investicijskih dobrin se je aprila na mesečni ravni skrčila za 3,3 odstotka, aktivnost sektorja trajnih dobrin za 2,1 odstotka, aktivnost sektorja netrajnih dobrin pa za 0,8 odstotka. Obseg proizvodnje električne energije se je zmanjšal za 1,1 odstotka, obseg gradbeništva pa malenkost povečal, podatke statistikov povzema francoska tiskovna agencija AFP.

"To je grozen začetek drugega četrtletja za nemško industrijo," se je na najnovejše številke odzval ekonomist pri banki ING Carsten Brzeski. "Nemčija zdaj potrebuje še bolj močno domačo potrošnjo ter odboj v drugo smer v maju in juniju, da se bo izognila vrnitvi v recesijsko območje," je ocenil.

Kot piše AFP, so bila nemška predelovalna podjetja v zadnjem času posebej prizadeta, saj je Nemčija izvozno usmerjena in zato občutljiva na trgovinske konflikte med ZDA in EU ter carinsko vojno med ZDA in Kitajsko.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar