FinD - Novice - AIK banka prevzela celotno lastništvo Gorenjske banke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.6.2019

AIK banka prevzela celotno lastništvo Gorenjske banke

Ljubljana, 04. junija (STA) - Srbska AIK banka je na podlagi ponedeljkovega sklepa kranjskega okrožnega sodišča prevzela celotno lastništvo Gorenjske banke. Na podlagi sklepa skupščine lastnikov banke iz konca aprila so se vse delnice, ki še niso bile v lasti večinskega lastnika - šlo je za 6166 delnic oz. 1,73 vseh izdanih delnic - prenesle na AIK banko.

Skupščina Gorenjske banke je konec aprila potrdila izključitev manjšinskih delničarjev iz lastniške strukture. Lastnikom skupaj 6166 delnic je AIK banka plačala denarno odpravnino v višini 298 evrov za delnico. Toliko je AIK za delnico Gorenjske banke ponujala tudi v prevzemni ponudbi.

AIK banka v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića je sicer pri nakupu Gorenjske banke vztrajala precej časa. Začela ga je predlani, imela nekaj težav s pridobivanjem dovoljenj, nato pa v začetku lanskega leta po neuspeli izvedbi prevzema banke ni smela objaviti nove ponudbe in je morala eno leto počakati.

AIK banka ima skupaj z Gorenjsko banko načrte za rast tako v Sloveniji kot v regiji. Gorenjska banka želi okrepiti predvsem navzočnost na področju poslovanja s prebivalstvom tudi izven gorenjske regije in načrtuje odprtje enot v vseh večjih slovenskih mestih, sta spomladi na novinarski konferenci v Ljubljani povedala izvršna direktorica AIK banke in predsednica nadzornega sveta Gorenjske banke Jelena Galić ter predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar