FinD - Novice - Občina Izola z dražbo nepremičnin iztržila 677.000 evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.5.2019

Občina Izola z dražbo nepremičnin iztržila 677.000 evrov

Izola, 31. maja (STA) - Občina Izola je na četrtkovi javni dražbi prodala šest od sedmih stanovanj v starem mestnem jedru in zanje skupaj iztržila 677.000 evrov. Kot napovedujejo na občini, bodo izkupiček namenili obnovi obstoječih stanovanj in gradnji novih stanovanj v njeni lasti.

Vsa prodana stanovanja in prostori so potrebni obnove ali dodatnih vlaganj. Za štiri stanovanja je varščino položilo več dražiteljev, ki so tudi aktivno sodelovali v dražbi, zato so bila prodana po višji ceni od izklicne. Iz tega naslova je občina Izola prejela dodatnih 82.000 evrov. Neprodano je ostalo stanovanje na naslovu Gregorčičeva 62, ki bo predmet naslednje javne dražbe, ki se bo odvila predvidoma 10. julija, so v sporočilu za javnost zapisali na izolski občini.

Izkupiček tokratne dražbe bodo namensko porabili za obnovo drugih stanovanj ali za novogradnjo. Že v ponedeljek bo na spletni strani javnega podjetja Komunala Izola in v elektronskih uradnih objavah občine tako objavljen nov javni razpis za dodelitev desetih neprofitnih stanovanj v najem. Rok za oddajo vlog se bo iztekel 28. junija.

Zagotavljanje novih prostorov za mlade in mlade družine ter reševanje stanovanjske problematike na lokalnem in regionalnem nivoju je ena izmed prioritet, za katere se bo župan Danilo Markočič skupaj z občinsko upravo in v sodelovanju z občinskim svetom prizadeval skozi ves mandat, so še poudarili na občini.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar