FinD - Novice - Maja Bednaš direktorica Umarja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.5.2019

Maja Bednaš direktorica Umarja

Ljubljana, 30. maja (STA) - Vlada je danes Majo Bednaš imenovala za direktorico Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar). Imenovana je bila za petletni mandat, ki ga bo začela 6. junija, z možnostjo ponovnega imenovanja, so sporočili po seji vlade. Bednaševa že trenutno vodi Umar kot vršilka dolžnosti direktorja.

Maja Bednaš je na uradu od leta 1998, od tega 13 let v funkciji namestnice direktorja, od lanskega decembra pa urad vodi kot vršilka dolžnosti direktorja.

"Svojo večletno vpetost v ključne projekte in delovanje Umarja vidim kot dodano vrednost za nadaljnji razvoj in krepitev potenciala urada. Nadaljujemo in poglabljamo delo na dosedanjih projektih, ki jih ocenjujem kot kakovostno zasnovane, načrtujemo tudi nove - v povezavi z vlogo Umarja kot Nacionalnim odborom za produktivnost in s krepitvijo analitičnega dela na vsebinah, ki predstavljajo razvojne izzive," je, kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje in Umarja, dejala Bednaševa.

Dodala je, da bo pozornost posvečala tudi krepitvi sodelovanja in odnosov med sodelavci. "Moje osnovno vodilo pa je nadaljnji razvoj urada kot strokovne, politično nevtralne in vsebinsko neodvisne institucije," je napovedala.

Bednaševa je na čelu Umarja zamenjala Boštjana Vasleta, ki je postal guverner Banke Slovenije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar