FinD - Novice - Nova imenovanja na direktoratih ministrstva za kulturo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.5.2019

Nova imenovanja na direktoratih ministrstva za kulturo

Ljubljana, 30. maja (STA) - Vlada je na današnji seji razrešila Metko Šošterič s položaja vršilke dolžnosti generalne direktorice direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo in na njeno mesto imenovala Marjeto Pečarič. Obenem je Majo Bahar Didović imenovala za generalno direktorico direktorata za kulturno dediščino, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Marjeta Pečarič bo mesto v.d. generalne direktorice direktorata za ustvarjalnost prevzela s 1. junijem. Je diplomirana komunikologinja in magistrica znanosti. Na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti je delovala kot pomočnica direktorja za razvojne projekte, kjer se je ukvarjala z razvojem in implementacijo programov usposabljanj in dopolnilnih izobraževanj za mlade na področju kulture.

Maja Bahar Didović je bila od decembra 2018 na ministrstvu v.d. generalne direktorice direktorata za kulturno dediščino, s 7. junijem pa bo prevzela polni mandat, ki traja pet let. Je univerzitetna diplomirana arheologinja. Pred tem je delovala kot scenaristka, režiserka in analitičarka na izobraževalnem programu Televizije Slovenije, kjer se je ukvarjala z dokumentarnimi filmi na temo kulturne dediščine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar