FinD - Novice - Vodenje Arsa začasno prevzema Kozlovičeva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.5.2019

Vodenje Arsa začasno prevzema Kozlovičeva

Ljubljana, 30. maja (STA) - Vlada je danes Lilijano Kozlovič imenovala za v. d. generalne direktorice Agencije RS za okolje (Arso). Vlada jo je na položaju imenovala do imenovanja generalnega direktorja Arsa, a za največ pol leta, do 2. decembra. Na položaju bo nasledila dosedanjega v. d. generalnega direktorja Gregorja Slugo.

Kozlovičeva je magistra prava in ima bogate izkušnje z vodenjem v državni upravi, so po seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje in dodali, da je bila med drugim načelnica Upravne enote Koper, poslanka in generalna sekretarka vlade.

Kot so danes zapisali na vladi, lahko v času od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja novega uradnika na položaj direktorja organa v sestavi ministrstva po zakonu o javnih uslužbencih brez javnega natečaja največ šest mesecev naloge na tem položaju opravlja vršilec dolžnosti.

Arso je do novembra lani vodil Joško Knez, ki je s položaja odstopil po tem, ko je takratni minister za okolje in prostor Jure Leben mesec pred tem odredil notranji nadzor nad delom Arsa v primeru dveh postopkov, ki so ju vodili v povezavi z načrtovanim črpanjem plina na območju Petišovcev. Ugotovitve neodvisne komisije za notranji nadzor so pokazale številne nepravilnosti, saj sta bili pri obeh postopkih kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb.

Vlada je nato na položaj v. d. generalnega direktorja Arsa imenovala Slugo, ki je pred tem od leta 2013 opravljal naloge namestnika generalnega direktorja agencije. Sluga je bil na ta položaj imenovan do imenovanja generalnega direktorja oz. za največ šest mesecev, do 15. maja.

Natečaj za generalnega direktorja Arsa je bil sicer objavljen v začetku januarja, rok se je iztekel proti koncu januarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar