FinD - Novice - Evropske borze uvodoma z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.5.2019

Evropske borze uvodoma z rastjo

Frankfurt, 30. maja (STA) - Evropske borze so današnje trgovanje v povprečju začele z rastjo tečajev delnic. Vlagatelji sicer ostajajo previdni zaradi zaostrovanja trgovinskega spora med ZDA in Kitajsko, poročajo tuje tiskovne agencije.

Previdnost in napetost zaradi trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko ostaja. Namestnik kitajskega zunanjega ministra Zhang Hanhui je namreč danes Washington obtožil golega ekonomskega terorizma, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump v začetku tedna dejal, da ZDA še niso pripravljene na dogovor s Pekingom. "Smo proti trgovinski vojni, ampak se je ne bojimo," je poudaril Zhang in opozoril, da v trgovinski vojni ni zmagovalca.

Indeks najpomembnejših podjetij Eurostoxx 50 je bil okoli 10. ure na 0,58 odstotka višji ravni kot v sredo. V Frankfurtu se je indeks DAX doslej zvišal za 0,51 odstotka, v Parizu indeks CAC 40 za 0,40 odstotka in v Londonu indeks FTSE 100 za 0,33 odstotka. Dunajski indeks ATX beleži 0,74-odstotno rast, milanski indeks FTSE Mib pa 0,62-odstotno. Borza v Švici je zaradi praznika zaprta.

Medtem pa skupna evropska valuta izgublja na vrednosti. Na borzi v Frankfurtu je bilo treba okoli 10. ure za en evro odšteti 1,1133 dolarja, kar je 0,02 odstotka nižje od sredine zaključne vrednosti. Evropska centralna banka je v sredo referenčni tečaj evra postavila pri 1,1156 dolarja (v torek pri 1,1192 dolarja).

Evropske borze so se odmaknile od negativnih gibanj na azijskih borzah. Tokijski indeks Nikkei se je znižal za 0,29 odstotka, šanghajski osrednji indeks za 0,31 odstotka, hongkonški indeks Hang Seng za 0,32 odstotka in sydneyjski All Ordinaries za 0,73 odstotka. Seulski Kospi se je medtem zvišal za 0,77 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar