FinD - Novice - Hišni preiskavi v celjskem podjetju Žonta
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.5.2019

Hišni preiskavi v celjskem podjetju Žonta

Celje, 29. maja (STA) - Celjski kriminalisti so danes na območju policijskih postaj Celje in Žalec opravili hišni preiskavi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi posojila. Pri tem so zasegli več dokumentacije. Po navedbah Darsa gre za celjsko podjetje Žonta, preiskujejo pa morebitne sume nepravilnosti pri prijavi na razpis.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, podrobnejših podatkov zaradi poteka preiskave še ne morejo posredovati.

Podjetje Žonta, ki se ukvarja s transporti, tehničnimi pregledi in servisnimi storitvami, se je na razpis Darsa za avtovleko tovornih vozil prijavilo s ponarejeno dokumentacijo, v kateri naj bi prijavilo celo karambolirana in zgorela vozila. Dars naj bi prejel več pritožb neizbranih ponudnikov, ki jih je potem predal policiji.

Neizbrani ponudniki naj bi podjetju Žonta, ki je uspelo na Darsovem razpisu, očitali, da ne izpolnjuje pogojev iz razpisa, za katere je bil izbran. Očitajo mu, da naj bi v razpisu prilagajal številke šasij in homologacije svojih vozil in njihovih nadgradenj, prijavil pa naj bi tudi poškodovane, nevozne in celo pogorele tovornjake.

Žonta naj bi tehnično pomanjkljiva vozila sam registriral in z njimi uspel na razpisu Darsa.

Prav tako naj bi razpisnim pogojem ne ustrezala parkirišča, s katerimi je na razpisu kandidiral Žonta, saj naj bi nekatera ne bila namenjena parkiranju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar