FinD - Novice - Nadzorniki SDH o postopku prodaje Abanke in deleža NLB
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.5.2019

Nadzorniki SDH o postopku prodaje Abanke in deleža NLB

Ljubljana, 29. maja (STA) - Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) se je danes seznanil z informacijo o postopku prodaje lastniškega deleža NLB - 10 odstotkov minus ena delnica - in prodajnem postopku Abanke. Podal je tudi soglasje k sklenitvi dodatka k pogodbi o izvedbi storitve posodobljene ocene vrednosti NLB.

Kot so sporočili iz SDH, so nadzorniki potrdili tudi spremembe načrta integritete SDH.

Država ima še do konca junija čas, da izpolni obljubo o prodaji Abanke, ki jo je dala Evropski komisiji v zameno za odobritev državne pomoči banki v okviru obsežne sanacije konec 2013 in v začetku 2014. Neuradno naj bi ponudbe za njo oddale in do konca aprila zvišale tri banke, in sicer Nova KBM, OTP in AIK banka.

NLB je medtem že v zasebnih rokah. Novembra lani so njene delnice začele kotirati na ljubljanski in londonski borzi, s čimer so bili prodajni postopki za največjo banko v državi uradno končani.

Cena za delnico NLB je bila v postopku javne ponudbe delnic (IPO) postavljena pri 51,50 evra oz. na spodnji meji cenovnega razpona, določenega med 51,50 in 66 evrov. Država je v IPO po uveljavitvi posebne stabilizacijske opcije prodala 65-odstotni delež v banki, kar ji je prineslo 669,5 milijona evrov. SDH je takrat namreč uveljavil opcijo presežne dodelitve in dal na voljo dodatnih 1.181.819 delnic NLB. Pri tem je šlo za stabilizacijski mehanizem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar