FinD - Novice - Gorenje se dokončno umika z borze
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.5.2019

Gorenje se dokončno umika z borze

Velenje, 28. maja (STA) - Imetniki Gorenjevih obveznic z oznako GV02 so na današnji skupščini soglašali, da se te obveznice umakne iz trgovanja Ljubljanski borzi. S tem Gorenje po prevzemu s strani kitajskega Hisensa ne bo več dolžno izpolnjevati obveznosti, ki veljajo za javne družbe.

Gorenje bo imetnikom obveznic izplačalo nadomestilo za odločanje v višini petih evrov z vsako obveznico. Prav tako bo omogočilo vsem imetnikom, da prodajo svoje obveznice GV02 izdajatelju po ceni 102,50 odstotka oz. 1025 evrov za vsako obveznico, povečano za natečene obresti. Taka ponudba bo veljala tudi kot ponudba primerne odpravnine imetnikom, ki so umiku nasprotovali, je razvidno iz današnje objave prek spletne strani Ljubljanske borze.

Družba Hisense Luxembourg Home Appliance Holding je s prevzemno ponudbo in iztisnitvijo manjšinskih delničarjev lani postala edini delničar Gorenja ter ga preoblikovala v družbo z omejeno odgovornostjo. Delnice Gorenja so lani prenehale kotirati na ljubljanski in varšavski borzi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar