FinD - Novice - Nov plačni sistem v Sij Metalu Ravne pripravljen predvidoma oktobra
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.5.2019

Nov plačni sistem v Sij Metalu Ravne pripravljen predvidoma oktobra

Ljubljana/Ravne na Koroškem, 28. maja (STA) - Po lanskih napetostih v koroških družbah skupine Slovenska industrija jekla (Sij) in izvedeni opozorilni stavki se postopki prenove kadrovskih sistemov v skupini nadaljujejo. Nov plačni sistem za Sij Metal Ravne bo predvidoma pripravljen oktobra letos in ne že julija, kot sprva predvideno. Te dni pa zaposleni v skupini prejmejo 1400 evrov regresa.

V skupini Sij so sprva načrtovali izplačilo regresa zaposlenim v višini 1000 evrov neto, a so kasneje dogovorili za 400 evrov višji znesek. Kot so za STA pojasnili v skupini Sij, je 20. maja potekalo redno letno srečanje uprave skupine Sij, vodstev družb in reprezentativnih sindikatov, na katerem je uprava skupine Sij pripravila predlog o višjem izplačilu regresa zaposlenim, obenem pa je sindikatom predlagala tudi sklenitev dogovora o izplačilu nagrade za poslovno uspešnost, o čemer so sicer usklajevanja običajno potekala ob zaključku leta.

Dogovori z zvezi s tem med družbami in sindikati so bili na Koroškem podpisani konec prejšnjega tedna, na Gorenjskem pa v ponedeljek. "Ob tem bi poudarili, da doseženi rezultati poslovanja oz. doseganje ciljev po gospodarskih načrtih družb ravno ne opravičujejo povišanja regresa, a se je uprava odločila, da prisluhne pobudi sindikatov in stopi naproti zaposlenim, kot že večkrat doslej," so navedli v skupini Sij. Regres bodo zaposleni prejeli do konca maja.

Glede prenove plačnega sistema v Sij Metalu Ravne, h kateri so pristopili konec lanskega leta, pa so v družbi za STA pojasnili, da so po optimističnem scenariju sprva zaključek načrtovali julija letos, a zdaj predvidevajo, da bodo prenovo zaključili oktobra letos. Razlog je "poglobljena izvedba projekta", v katerega vključujejo vse vodje in več kot tisoč zaposlenih, prav tako so v prenovo dodali aktivnosti na podlagi strokovnih stališč projektnega tima.

Glede podjetniške kolektivne pogodbe pa so v Metalu pojasnili, da je v povezavi s predvidenimi spremembami plačnega sistema in tudi v luči novih zakonodajnih sprememb poleg spremembe internih aktov družbe potrebna tudi ponovna uskladitev podjetniške kolektivne pogodbe. Izvedena bo ob dokončno potrjenih vsebinskih izhodiščih plačnega sistema, do takrat pa se v družbi uporablja obstoječa pogodba, ki velja še do 31. decembra 2019.

Glede novega sistema variabilnega mesečnega nagrajevanja, ki v Sij Metalu Ravne poteka od septembra lani, pa so navedli, da do izvedbe novega plačnega sistema večjih vsebinskih sprememb na tem področju ne načrtujejo.

V zvezi z vsemi omenjenimi aktivnostmi je predsednik koroške regijske organizacije Skei Vili Novak za STA danes dejal, da so z aktivnostmi in roki seznanjeni in da je sodelovanje z vodstvom skupine Sij oz. Metala Ravne dobro.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar