FinD - Novice - Okrevanje cen nafte zaustavljeno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.5.2019

Okrevanje cen nafte zaustavljeno

Singapur, 29. maja (STA) - Okrevanje cen nafte se je v azijskem trgovanju ustavilo. Kot ugotavljajo analitiki, se je slabše razpoloženje s finančnih trgov preselilo tudi na naftni trg, vlagatelji pa se izogibajo bolj tveganim naložbam, za kakršno velja tudi črno zlato. V ozadju je zaskrbljenost zaradi upočasnitve rasti svetovnega gospodarstva in trgovinskih zapletov.

Tudi med naftnimi trgovci že nekaj časa odmeva zaostren trgovinski spor med ZDA in Kitajsko. Kitajski mediji so nedavno zapisali, da bi lahko drugo največje gospodarstvo na svetu v trgovinski vojni kot orožje uporabilo redke zemljine in omejilo njihov izvoz v ZDA. Kitajska je vodilni svetovni proizvajalec redkih zemljin in ima na področju surovin, ki se uporabljajo v ključnih tehnologijah, zato veliko moč.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v juliju je bilo treba v zgodnjem trgovanju odšteti 58,49 dolarja, kar je 65 centov manj kot ob koncu torkovega trgovanja. Za 55 centov so se pocenile tudi julijske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so bile pri 69,56 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar