FinD - Novice - Delničarji Zavarovalnice Triglav potrdili 2,50 evra dividende
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.5.2019

Delničarji Zavarovalnice Triglav potrdili 2,50 evra dividende

Ljubljana, 28. maja (STA) - Delničarji Zavarovalnice Triglav so na današnji skupščini podprli vse predloge uprave in nadzornega sveta ter tako med drugim za dividende namenili 56,8 milijona evrov oz. 2,50 evra bruto na delnico, so sporočili iz zavarovalnice.

Izplačilo 56,84 milijona evrov predstavlja 70 odstotkov konsolidiranega čistega dobička za leto 2018 oz. 85 odstotkov bilančnega dobička zavarovalnice. Dividenda bo izplačana delničarjem, ki bodo v delniško knjigo vpisani 12. junija.

Delničarji so se seznanili tudi letnim poročilom skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav za leto 2018 ter upravi in nadzornemu svetu podelili razrešnici za poslovno leto 2018.

"Delničarjem se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Skupina Triglav je finančno stabilna, razpolaga z bonitetno oceno 'A' in njeno poslovanje v preteklem letu je bilo dobro. Veseli nas, da lahko na tej podlagi in skladno z našo dividendno politiko tudi letos izplačamo atraktivne dividende našim delničarjem," je dejal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar. Dodal je, da bodo letos nadaljevali z aktivnostmi za razvoj in rast skupine, kot so začrtane v strategiji in načrtu.

Skupščina je poleg tega za revizorja za poslovna leta 2019, 2020 in 2021 imenovala družbo Deloitte revizija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar