FinD - Novice - Impol v gradnjo nove hale za potrebe posla za BMW
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.5.2019

Impol v gradnjo nove hale za potrebe posla za BMW

Slovenska Bistrica, 27. maja (STA) - Skupina Impol, ki je nedavno v svoji šibeniški tovarni zagnala novo proizvodno linijo za avtomobilsko industrijo, letos s pomembno naložbo začenja tudi na matični lokaciji v Slovenski Bistrici. Januarja so namreč prejeli nominacijo za pomemben posel z nemškim avtomobilskim proizvajalcem BMW, v ta namen pa bodo morali zgraditi novo proizvodno halo.

Kot so za STA pojasnili v bistriškem predelovalcu aluminija, bodo za prestižnega proizvajalca avtomobilov izdelovali obdelane aluminijaste palice, ki jih bo BMW vgrajeval v karoserije električnih avtomobilov in priključne hibride.

S tem bodo za najmanj pet let postali neposredni dobavitelj nemškemu podjetju, s katerim so sklenili posel v vrednosti 40 milijonov evrov. Njihove stiskane mehansko in površinsko obdelane profile bodo vgrajevali v novi model električnega terenskega vozila, ki naj bi na trg prišel predvidoma leta 2021, ter v priključne hibride najvišjega cenovnega razreda BMW.

Da so lahko postali dobavitelji BMW, morajo poslovni proces v celoti obvladovati sami, kar pomeni, da si ne smejo pomagati s poddobavitelji, prav tako so morali bodočim partnerjem dokazati, da so finančno stabilno podjetje.

Za potrebe omenjenega posla bodo v Slovenski Bistrici zgradili novo 3000 kvadratnih metrov veliko proizvodno halo. Trenutno so v fazi pridobivanja dokumentacije, tudi gradbenega dovoljenja, graditi pa naj bi začeli v drugi polovici leta. To jih bo stalo 2,5 milijona evrov, proizvodna oprema pa še dodatnih skoraj štiri milijone evrov. S proizvodnjo naj bi začeli predvidoma konec leta 2020 oziroma v začetku leta 2021.

Impol bo v tem poslu edini dobavitelj aluminijskih palic družbi BMW za novega terenca, ob tem pa si obetajo tudi širitev poslov z omenjeno nemško družbo. Že zdaj se potegujejo še za dve nominaciji, ali jim bo uspelo, pa bodo izvedeli v drugi polovici leta. Samo za omenjeni že pridobljeni posel bodo potrebovali nekaj deset novih sodelavcev v proizvodnji, logistiki in kakovosti.

Skupina Impol je lani ustvarila za 728 milijonov evrov izvoza, od tega so samo v države Evropske unije prodali za 614 milijonov evrov izdelkov. Izvoz v ostale evropske države je znašal 50 milijonov evrov, na ostale celine pa so izvozili blago v vrednosti 64 milijonov evrov. Prisotni so v 50 različnih državah, med njimi je najpomembnejši nemški trg, kjer ustvarijo skoraj tretjino vse prodaje. Letos načrtujejo dodatno devet odstotkov višjo prodajo v tujini, ki naj bi ob koncu leta znašala 795 milijonov evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar