FinD - Novice - Ob 40-letnici Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice 20 novih inovacij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.5.2019

Ob 40-letnici Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice 20 novih inovacij

Velenje, 27. maja (STA) - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je danes obeležila 40-letnico delovanja. Ob tej priložnosti je podelila priznanja za najboljše inovacije. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je izpostavil njihov pomen za konkurenčnost gospodarstva, predsednik GZS Boštjan Gorjup pa vlogo regionalnih zbornic pri spodbujanju inovativnosti.

Letošnja podelitev priznanj za najboljše inovacije v Savinjsko-šaleška regiji (Saša) je bila 20. po vrsti. Na razpis je tokrat prispelo 20 prijav. Komisija je trem projektom dodelila zlato priznanje, osmim srebrno in petim bronasto priznanje, so sporočili iz gospodarske zbornice.

Na nacionalno raven so se uvrstili štirje najbolje ocenjeni projekti, in sicer ročni mešalnik z lučko podjetja BSH Hišni aparati, biorazgradljiv cvetlični lonček, izdelan iz odpadnih žitaric, samostojne podjetnice Eve Štraser, generacija pralnih in sušilnih strojev WaveActive Gorenje ter električni izvenkrmni motor za plovila podjetja Podkrižnik.

V minulih letih je komisija za inovacije pri zbornici ocenila skupno 356 inovacijskih projektov, pri katerih je sodelovalo skupno 2018 inovatorjev. Na letošnji razpis je prispelo 20 prijav 15 prijaviteljev, pri katerih je sodelovalo 180 inovatorjev. Skupno število v dveh desetletjih je tako 376 inovacij in 2198 inovatorjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar