FinD - Novice - Ministrstvo išče generalnega direktorja Fursa
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.5.2019

Ministrstvo išče generalnega direktorja Fursa

Ljubljana, 27. maja (STA) - Ministrstvo za finance z javnim razpisom išče generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs), izbranega kandidata bo vlada na položaj imenovala za pet let z možnostjo ponovnega imenovanja. Zadnji dan za prijavo je 11. junij. Furs trenutno kot generalna direktorica vodi Jana Ahčin.

Kandidati za vodenje Fursa morajo imeti najmanj 10 let delovnih izkušenj in znanje uradnega jezika, je razvidno iz razpisa, ki je danes objavljen na spletnih straneh ministrstva za javno upravo. Zahtevane izkušnje se skrajšajo za tretjino v primeru, da ima kandidat univerzitetno izobrazbo z magisterijem znanosti ali doktoratom znanosti, ter eno leto v primeru, ko ima kandidat opravljen pravniški državni izpit oz. pravosodni izpit.

Kandidat mora k prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja Fursa z nekaj več kot 3600 uslužbenci, ki je z združitvijo Carinske uprave RS in Davčne uprave RS začel delovati 1. avgusta 2014.

Furs je kot organ v sestavi ministrstva za finance zadolžen za pobiranje javnofinančnih prihodkov za proračune države, Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in občin ter posredno Evropske unije. Skupna vsota lani pobranih javnofinančnih prihodkov je znašala 16,6 milijarde evrov, kar je 6,9 odstotka več kot leto prej.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar