FinD - Novice - Delavska hranilnica z vse boljšimi rezultati privablja nove lastnike
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.5.2019

Delavska hranilnica z vse boljšimi rezultati privablja nove lastnike

Ljubljana, 25. maja (STA) - Delavska hranilnica je v prvih štirih mesecih letos ustvarila dva milijona evrov bruto dobička in 1,7 milijona evrov čistega dobička. Hranilnica, kjer se dogajajo lastniške spremembe, je bilančno vsoto od konca lanskega leta do konca aprila povečala za nekaj več kot pet odstotkov na 1,42 milijarde evrov.

Kot je razvidno iz objave na spletni strani hranilnice, so se v prvih štirih mesecih čiste obresti v primerjavi z enakim obdobjem lani povečale za štiri odstotke, čiste provizije pa za 12 odstotkov.

Krediti nebančnemu sektorju so se povečali za 12 milijonov evrov, vloge nebančnega sektorja za 64 milijonov evrov. Število osebnih računov z rednimi prilivi se je povečalo na okoli 91.000, število poslovnih računov na okrog 41.000.

Delavska hranilnica, ki je v pretežni lasti sindikatov na čelu s Sindikatom vzgoje in izobraževanja z dovoljenem Banke Slovenije za povečanje deleža od 10 do 20 odstotkov, je zanimiva zaradi razvejane bančne mreže 38 poslovalnic po skoraj vsej Sloveniji.

V njeno lastništvo je sredi lanskega leta s 5,75-odstotnim deležem vstopil sklad Myworld Holdings. V najnovejši dokapitalizaciji, katere izid uradno še ni znan, pa je v njeno lastništvo z 8,23-odstotnim deležem v stopila Modra zavarovalnica, je hranilnica javno objavila na svoji spletni strani.

Njeni delničarji bodo na skupščini, sklicani za 21. junij, odločali o novi dokapitalizaciji v naslednjih petih letih, največ do 8,9 milijona evrov. Glasovali bodo o predlogu, da se večina lanskega bilančnega dobička v višini 2,5 milijona evrov nameni za dividende, ki bi znašale pet evrov bruto na delnico.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar