FinD - Novice - Primorje v ponoven poskus prodaje nepremičnin na novogoriških Majskih poljanah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.5.2019

Primorje v ponoven poskus prodaje nepremičnin na novogoriških Majskih poljanah

Nova Gorica, 26. maja (STA) - Najmanj 2,7 milijona evrov želi iztržiti stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec za nepremičnine na območju Majskih poljan v Novi Gorici. Za toliko so ocenjene, koliko bodo potencialni kupci ponudili, bo znano po zaključenem zbiranju zavezujočih ponudb. Slednje v Primorju pričakujejo do 10. julija.

Primorje v stečaju je junija lani pripravilo dražbo tega premoženja v Novi Gorici, vendar kljub zanimanju za nakup nihče ni vplačal varščine. Sedaj bo stečajni upravitelj poskušal premoženje prodati z zbiranjem zavezujočih ponudb. Najugodnejše ponudnike bo obvestil o izbiri najkasneje do 25. julija.

Naprodaj so tako dve podzemni garaži, obe zgrajeni v dveh etažah v obeh nedograjenih stolpnicah, vključno z njunim že začetim nadzemnim delom, parkirna mesta v kleti stolpnice Cedra ter zemljišča ob objektih na Prvomajski ulici v Novi Gorici. Nepremičnine se prodajajo kot celota.

Na nekaterih nepremičninah ne tem območju ima Mestna občina Nova Gorica predkupno pravico, vendar le-te ob prvem poskusu prodaje na dražbi ni uveljavljala. Novogoriška občina ima sicer velik interes, da se Novi Gorici in okolici vendarle začne graditi stanovanja, saj jih močno primanjkuje.

"Odločitev o tem, ali bomo dali ponudbo za nakup, še ni sprejeta. Ker je postopek zbiranja ponudb končno v teku, imamo na razpolago podatke, na podlagi katerih lahko skupaj z republiškim in občinskim stanovanjskim skladom ocenimo možnosti za vstop v projekt izgradnje neprofitnih stanovanj. Ne izključujemo niti partnerstva z zasebnim investitorjem. Pri tem seveda upoštevamo trenutne razmere na trgu nepremičnin in gradbenih storitev. V primeru previsoke skupne cene projekta bomo iskali druge rešitve za dostopno in kakovostno bivanje," je za STA povedal novogoriški župan Klemen Miklavič.

Primorje v stečaju sicer prodaja tudi svoje nepremičnine v obrtni coni Meblo v Kromberku. Za zemljišča in nepremičnine, ki jih bo kupcem ponudil na javni dražbi, stečajni upravitelj pričakuje 1,5 milijona evrov kupnine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar