FinD - Novice - Evropska sredstva za pot čez koprski Kanal Grande
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.5.2019

Evropska sredstva za pot čez koprski Kanal Grande

Koper, 26. maja (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori projekta kolesarska in pešpot čez Kanal Grande v Kopru. Projekt v vrednosti 787.000 evrov bo kohezijski sklad podprl z 224.000 evri, so sporočili z vladne službe.

Z naložbo se uresničuje trajnostna urbana strategija mesta Koper v okviru celostnih teritorialnih naložb. Njen osnovni cilj je ureditev brežine Kanala Grande in povezave preko njega s peš in kolesarsko potjo. Ta se na eni strani priključuje povezavi ob Piranski cesti in parku ob Semedelski promenadi, na drugi strani pa športno rekreacijskim površinam.

Kolesarska pot v dolžini 137 metrov in pešpot v skupni dolžini 59 metrov bosta vodili skozi park. Ob tem bo urejena okolica, predvidena pa je tudi postavitev 12 kolesarskih stojal. Z uresničitvijo projekta bo tako zagotovljena večja prometna varnost pešcev in kolesarjev, zmanjšani bodo negativni vplivi motornega prometa na okolje, spodbudili pa bodo tudi trajnostno mobilnost ter uporabo koles za vsakodnevna opravila kot alternativa avtomobilskim prevozom, so še zapisali v vladni službi.

Investicija, ki jo je lani potrdil koprski občinski svet, je umeščena na območje Semedelske promenade, pot pa bo povezala tamkajšnji park in rekreacijske površine. Z naložbo naj bi po nameri občine bistveno povečali varnost kolesarjev in pešcev ter prispevali k ureditvi trajne in kakovostne povezave mestnega središča z robom širšega mestnega središča in povezave s stanovanjskimi soseskami Semedela, Žusterna in Markovec.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar