FinD - Novice - Nemčija zaradi dieselgata z 90 milijoni evrov oglobila Bosch
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.5.2019

Nemčija zaradi dieselgata z 90 milijoni evrov oglobila Bosch

Stuttgart, 23. maja (STA) - Dobavitelj opreme Bosch bo moral zaradi vpletenosti v goljufanje z izpusti dizelskih vozil v Nemčiji plačati 90 milijonov evrov kazni, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Globa je znatno nižja od tiste, ki je doletela avtomobilske proizvajalce Volkswagen, Audi in Porsche. Te je afera dieselgate skupaj stala več kot dve milijardi evrov.

Bosch je avtomobilskim proizvajalcem dobavljal nadzorne sisteme, ki jih je Volkswagen uporabljal za manipulacijo z emisijami dušikovih oksidov. Nemško tožilstvo je ob tem pojasnilo, da Bosch preiskujejo s predpostavko, da so za končni rezultat odgovorni zaposleni v avtomobilskih proizvajalcih, kljub temu pa bodo pod drobnogledom še naprej tudi Boschevi zaposleni.

Afera dieselgate je izbruhnila leta 2015. Takrat je Volkswagen priznal, da je 11 milijonov dizelskih avtomobilov po vsem svetu opremil z goljufivo programsko opremo, s pomočjo katere so prestali okoljske teste. Dejansko so na cesti avtomobili v zrak izpuščali do 40-krat višje stopnje strupenih dušikovih oksidov od dovoljenih ravni.

Podobni sumi so se nato razširili še na druge avtomobilske proizvajalce.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar