FinD - Novice - Daimler naj bi močno zategnil pas, Zetsche odhaja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.5.2019

Daimler naj bi močno zategnil pas, Zetsche odhaja

Berlin, 22. maja (STA) - Nemški avtomobilski koncern Daimler je znova opozoril na potrebo po izvedbi obsežnega varčevalnega programa. Po skromnem začetku poslovnega leta bodo v velikanu temeljito pregledali vse postavke. Izvršni direktor Daimlerja Dieter Zetsche naj bi medtem danes mesto prvega moža prepustil vodji razvojnega oddelka Oleju Källeniusu.

"Vse je na preizkušnji - fiksni in spremenljivi stroški, materialni in kadrovski stroški, investicijski projekti, vertikalna integracija in paleta izdelkov," je danes pred zasedanjem letne skupščine v Berlinu dejal odhajajoči izvršni direktor Daimlerja Dieter Zetsche.

O podrobnostih varčevalnega programa, ki je bil napovedan že pred meseci, po poročanju tujih tiskovnih agencij ni spregovoril. Po njegovih besedah bi sicer moral koncern nujno znižati stroške in povečati učinkovitost.

Skupščina naj bi danes potrdila temeljito strukturno prenovo v tri samostojne pravne osebe pod eno krovno družbo; eno podjetje bo skrbelo za proizvodnjo osebnih in kombiniranih vozil, drugo za izdelavo tovornih vozil in avtobusov, tretje pa za finance koncerna.

Poleg tega naj bi Zetsche danes mesto prvega moža Daimerja prepustil vodji razvojnega oddelka v družbi Oleju Källeniusu. Na položaju glavnega izvršnega direktorja je bil več kot deset let, v Daimlerju pa je že vse od leta 1976. Po zaključku vodenja Daimlerja in enote za izdelavo osebnih vozil Mercedes si bo vzel dve leti "za umiritev", nato pa bo prevzel vodenje nadzornega sveta koncerna in tam zamenjal Manfreda Bischoffa, ko mu bo leta 2021 potekel mandat, so jeseni sporočili iz Daimlerja.

Šved Källenius je medtem že dolgo veljal za potencialnega naslednika Zetscheja na čelu koncerna. V koncernu je od leta 1993, v upravi pa od začetka leta 2015.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar