FinD - Novice - Svet UKC Ljubljana ponovno o postopku imenovanja direktorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.5.2019

Svet UKC Ljubljana ponovno o postopku imenovanja direktorja

Ljubljana, 22. maja (STA) - Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bodo na današnji seji med drugim ponovno obravnavali postopek imenovanja generalnega direktorja. Po napovedih bodo na mizi imeli ponudbe mednarodnih kadrovskih agencij, ki bi primernega kandidata za vodenje največje bolnišnice iskale v tujini.

Ljubljanski klinični center po imenovanju nekdanjega prvega moža Aleša Šabedra na mesto ministra za zdravje namreč išče novega generalnega direktorja s polnim mandatom. Kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana sedaj vodi Teodor Žepič.

Predsednik sveta zavoda Jože Golobič je ob robu aprilske seje pojasnil, da bo na podlagi prispelih ponudb kadrovskih agencij svet zavoda skladno "z načelom učinkovitosti in gospodarnosti" odločil, ali z iskanjem novega vodstva UKC nadaljuje po tej poti ali razpisna komisija razpis izvede sama.

Žepič svet zavoda sicer podpira pri čim širšemu pogledu oziroma iskanju kadra za to zahtevno področje. Na vprašanje, ali se bo prijavil na razpis komisije UKC, če ta z iskanjem kadra na tujih trgih ne uspe, je dejal, da "razmislek gre v tej smeri". "Če bo razpis v skladu z mojimi pričakovanji, lahko tudi pričakujete mojo prijavo," je napovedal po zadnji seji sveta zavoda.

Pretekle izkušnje sicer kažejo, da vodenje UKC Ljubljana ni lahka naloga. Generalni direktorji so se v preteklih letih menjavali precej pogosto. Žepič je 14. človek na čelu UKC in sedmi v zadnjih desetih letih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar