FinD - Novice - Evropska sredstva za socialno aktivacijo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.5.2019

Evropska sredstva za socialno aktivacijo

Ljubljana, 17. maja (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije. Vrednost razpisa znaša nekaj manj kot 17,9 milijona evrov, od tega bo evropski socialni sklad bo prispeval okvirno 14,3 milijona evrov.

Razpis je danes objavilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Kohezijska regija Vzhodna Slovenija je upravičena do 11,7 milijona evrov, Zahodna Slovenija pa do 6,2 milijona evrov vrednosti razpisa, so sporočili z vladne službe.

Gre za šesti javni razpis s področja socialne aktivacije, njegov namen pa je sofinanciranje projektov, ki bodo izvajali programe socialne aktivacije in bodo s celostnim pristopom prispevali k izboljšanju socialne vključenosti udeležencev in k povečanju njihovih zaposlitvenih možnosti.

Predmet razpisa je sofinanciranje 27 večletnih projektov, ki bodo izvajali programe socialne aktivacije in zagotavljali njihovo povezovanje z drugimi socialno varstvenimi, zdravstvenimi ter zaposlitvenimi programi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar