FinD - Novice - Sindikalna zaupnica v Vrtcu Jarše po doseženem dogovoru nazaj na delo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.5.2019

Sindikalna zaupnica v Vrtcu Jarše po doseženem dogovoru nazaj na delo

Ljubljana, 17. maja (STA) - Sindikalna zaupnica Sviza Petra Koritnik, ki je dobila izredno odpoved delovnega razmerja v Vrtcu Jarše, se lahko vrne nazaj na delo. Kot so sporočili iz Sviza, so v Vrtcu Jarše na podlagi zagovora vzgojiteljice in pisem podpore staršev prišli do zaključka, "da pojasnila in dokazila, predložena pri zagovoru, odpravljajo delavki očitane kršitve".

"Vrtec je sprejel odločitev, da ustavi postopek izredne odpovedi in delavko pozove nazaj na delo," so danes sporočili iz Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz).

Ravnateljica Vrtca Jarše Diana Šumenjak je vzgojiteljici in sindikalni zaupnici Sviza Petri Koritnik vročila izredno odpoved delovnega razmerja iz krivdnih razlogov in prepoved opravljanja dela. Kot so v torek sporočili iz Sviza, je šlo za obtožbe nasilja nad otroci, ogrožanja njihove varnosti in šikaniranja sodelavk. V Svizu pa so menili, da je odpoved povezana z njenim sindikalnim delom, kar so sicer v vrtcu zanikali.

Ravnateljica je v sredo s Koritnikovo opravila razgovor, in sicer v navzočnosti predstavnikov Sviza in pooblaščenke vrtca, odvetnice Nataše Pirc Musar.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar