FinD - Novice - Ascent Resources lani več kot podvojil prihodke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.5.2019

Ascent Resources lani več kot podvojil prihodke

London, 19. maja (STA) - Britansko podjetje Ascent Resources, ki na Petišovskem polju črpa in prodaja zemeljski plin, je lani več kot podvojilo prihodke. S povečanjem proizvodnje je izgubo znižalo iz predlanskih 1,98 milijona na 1,37 milijona funtov, prihodki pa so se ustavili pri 1,9 milijona funtov, medtem ko so leta 2017 znašali 814.000 funtov.

Družba je lani proizvedla 11,9 milijona kubičnih metrov plina in 2930 milijonov sodov plinskega kondenzanta. Predsednik podjetja Cameron Davies je ob objavi poročila kot ključni dejavnik za nadaljnje poslovanje izpostavil okoljevarstveno dovoljenje za obrat za čiščenje plina oz. rafinerijo v Petišovcih.

Agencija za okolje (Arso) je okoljevarstveno dovoljenje za obrat za čiščenje plina oz. rafinerijo v Petišovcih aprila izdala družbi Geoenergo, ki je nosilec koncesijskih pravic za izkoriščanje mineralnih surovin, surove nafte, zemeljskega plina in plinskega kondenzanta na območju Murske depresije. Ta ima z družbo Ascent Resources sklenjeno dolgoročno pogodbo o izvajanju skupnih operacij, ki traja do leta 2022.

Kot je tedaj poročal časnik Delo, to sicer še ne pomeni, da bodo obrat res postavili, saj drugemu postopku, ki se nanaša na dovoljenje za hidravlično stimulacijo vrtin, ne kaže dobro.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar