FinD - Novice - Celjski zdravniki danes o aneksu ena k splošnemu dogovoru
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.5.2019

Celjski zdravniki danes o aneksu ena k splošnemu dogovoru

Celje, 20. maja (STA) - Družinski zdravniki Zdravstvenega doma (ZD) Celje, ki so marca zaradi preobremenjenosti napovedali odpovedi pogodb, se bodo danes na sestanku opredelili do aneksa ena k splošnemu dogovoru, s katerim je vlada mejo za odklanjanje novih bolnikov določila pri 1895 glavarinskih količnikih. To je bila tudi zahteva 16 celjskih družinskih zdravnikov.

Celjski zdravniki so sicer na podlagi obljube ministra za zdravje Aleša Šabedra o sprejemu aneksa zamrznili svoje napovedane odpovedi.

Kot je pred tednom dni pojasnil strokovni direktor ZD Celje Marko Drešček, zdravniki nikakor ne bodo izpisovali že opredeljenih bolnikov, tudi če že sedaj presegajo 1895 glavarinskih količnikov.

Ob obstoječih obremenitvah namreč po Dreščkovih besedah kakovostna, varna in strokovna obravnava bolnikov ni mogoča. Dejal je, da si zdravniki želijo tudi primerne pogoje za delo za vse mlade zdravnike, ki vstopajo v sistem, in za tiste zdravnike, ki se prijavijo za specializacijo iz družinske medicine.

Šabeder računa, da je z omenjenim aneksom uspel nekoliko pomiriti preobremenjene družinske zdravnike, za katere je bila kaplja čez rob letošnji splošni dogovor, ki je na bolj obremenjenih območjih še dvignil prag obremenitve. Zahtevali so, da se meja določi pri 1895 glavarinskih količnikih, kot jo tudi določa podpisani sporazum o začasni prekinitvi stavke med vlado in zdravniškim sindikatom Fides.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar