FinD - Novice - Evropske borze začele s padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.5.2019

Evropske borze začele s padci

Frankfurt/Pariz/London, 17. maja (STA) - Trgovalni dan na evropskih borzah se je začel s padci osrednjih indeksov. V ospredju so še naprej trgovinski spor med ZDA in Kitajsko ter napetosti, ki se krepijo na Bližnjem vzhodu.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 je do 10. ure izgubil 0,39 odstotka vrednosti. V Frankfurtu je DAX zdrsnil za 0,54 odstotka in v Parizu CAC 40 za 0,29 odstotka. FTSE 100 je bil v Londonu 0,24 odstotka pod gladino.

Kitajski časnik People's Daily, ki velja za glasilo kitajske komunistične partije, ter državna tiskovna agencija Xinhua sta obtožila ZDA igranja igric z namenom poslabšanja ozračja v odnosih med državama. Vse kaže, da so trgovinski pogovori med državama na pavzi, navajajo mediji.

V ospredju so tudi napeti odnosi med ZDA in Iranom, ki povzročajo nemir v širši bližnjevzhodni regiji. Ameriški predsednik Donald Trump je v sredo tvitnil, da je prepričan, da si bo Iran kmalu zaželel pogovorov. Medtem pa so ZDA v Perzijski zaliv poslale letalonosilko Abraham Lincoln.

Tečaj evra je po četrtkovih padcih danes zjutraj stopical na mestu, vreden je bil 1,1175 dolarja. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v četrtek postavila pri 1,1203 dolarja.

S padci so zadnji trgovalni dan v tednu zaključile tudi kitajske borze. Hongkonška je končala 1,16 odstotka nižje, šanghajska pa kar 2,48 odstotka pod četrtkovo končno vrednostjo. Medtem je na tokijski borzi prevladala 0,89-odstotna rast, na sydneyjski se je osrednji indeks dvignil za 0,67 odstotka, seulska pa je izgubila 0,58 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar