FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.5.2019

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 16. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delničarji Mercatorja se bodo na skupščini 5. junija seznanili z odstopom nadzornikov Irene Weber in Vladimirja Bošnjaka ter odločali o predlogu, da na njuno mesto imenujejo Miodraga Borojevića in Paula Michaela Foleya, kaže današnja objava na spletnih straneh Ljubljanske borze. Webrova, ki je sicer namestnica glavnega izvršnega direktorja družbe Fortenova Fabrisa Peruška, je bila v nadzorni svet Mercatorja imenovana junija lani. Bošnjak je med nadzorniki Mercatorja od junija 2017. Delničarji Mercatorja bodo na skupščini sicer odločal o podelitvi razrešnice uprave in nadzornemu svetu za delo v lanskem letu ter imenovanju družbe Deloitte revizija za revizorja letošnjega poslovanja.

Predstavniki evropskih in evrazijskih ameriških zbornic AmChamov, ki so trenutno na delovnem obisku v ZDA, so glasno izrazili veliko zaskrbljenost zaradi morebitne uvedbe carin na avtomobilsko industrijo, o katerih se bo ameriški predsednik Donald Trump odločal v teh dneh. Pozvali so k zavedanju, da je za globalno gospodarstvo ključnega pomena uravnoteženo in močno partnerstvo med kontinentoma. Z velikim odobravanjem pa so pozdravili nova pogajanja Evropske komisije in ameriške administracije o dveh sporazumih, in sicer o ugotavljanju skladnosti ter odpravi carin za industrijsko blago ter o tesnejšem sodelovanju pri regulaciji in standardih, so danes sporočili iz AmCham Slovenija.

Zakladne menice, ki jih je Slovenija izdala v četrtek, se bodo s petkom uvrstile na borzni trg. Gre za tri-, šest- in dvanajstmesečne zakladne menice v skupni vrednosti 145 milijonov evrov, so danes prek svojih spletnih strani sporočili iz Ljubljanske borze.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar