FinD - Novice - Finančni uradi po državi odpirajo vrata obiskovalcem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.5.2019

Finančni uradi po državi odpirajo vrata obiskovalcem

Ljubljana, 17. maja (STA) - Uradi Finančne uprave RS (Furs) po državi bodo danes dopoldne odprli vrata za obiskovalce. Na voljo jim bodo uslužbenci z informacijami s področja davkov in carin, ogledali si bodo lahko delo mobilnih oddelkov Fursa, prisluhnili predavanjem s področja davčnega opismenjevanja ter se družili s športniki, zaposlenimi na Fursu.

Gre za drugi dan odprtih vrat, prvega so v želji približati se zavezancem in okrepiti informiranje na aktualnih področjih na Fursu pripravili lani. Obenem želijo obiskovalcem predstaviti potek svojega dela ter jim nuditi informacije s področja davkov in carine.

Vrata bo tako dopoldne odprlo vseh 15 finančnih uradov po Sloveniji kot tudi generalni finančni urad v Ljubljani.

Obiskovalci bodo pri uslužbencih Fursa dobili informacije s področij dohodnine, obdavčitve dejavnosti in drugih davkov kot tudi s področja carinskih dajatev. Predstavili jim bodo informacijski sistem eDavki za fizične osebe in možnost uporabe mobilne aplikacije eDavki. Ogledati si bo mogoče tudi delo mobilnih enot ter se seznaniti s tveganji pri spletnem nakupovanju in ponarejenem blagu.

Poleg generalnega finančnega urada v Ljubljani ima Furs finančne urade v Brežicah, Celju, Dravogradu, Hrastniku, Kočevju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Postojni, Ptuju in Velenju. Urad v Postojni je svoja vrata odprl že v četrtek.

Programi dejavnosti se med uradi razlikujejo, ogledati si jih je mogoče na spletnih straneh Fursa.

Na številnih uradih bodo predstavili delo mobilnih oddelkov, pri čemer bodo ponekod izvedli vajo s službenim psom ali pa prikazali kontrolo tahografov v tovornih vozilih. Marsikje se bo mogoče udeležiti predavanj, denimo o davčnem opismenjevanju mladih ter tipičnih poklicih na Fursu, kot so inšpektor, izterjevalec, carinik, mobilni inšpektor ali kontrolor.

Na nekaterih uradih se bodo zaposlenim pri druženju z obiskovalci pridružili tudi vrhunski športniki, ki so zaposleni na Fursu. Smučarsko tekačico Katjo Višnar bo tako mogoče srečati na generalnem finančnem uradu v Ljubljani, deskarja na snegu Žana Koširja na finančnem uradu v Kranju, plavalca invalida Darka Đurića pa na finančnem uradu v Novem mestu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar