FinD - Novice - Indeksi na evropskih borzah uvodoma pod gladino
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.5.2019

Indeksi na evropskih borzah uvodoma pod gladino

London/Frankfurt/Pariz, 16. maja (STA) - Indeksi na evropskih borzah so obarvani rdeče. Trgovanje po poročanju tujih agencij narekuje trgovinski spor med dvema največjima svetovnima gospodarstvoma. Najnovejše poglavje je v sredo spisal ameriški predsednik Donald Trump s prepovedjo poslovanja s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA.

Trump je v sredo podpisal izvršni ukaz o prepovedi poslovanja s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA, pri čemer držav ali podjetij ni posebej izpostavil, je pa po oceni analitikov ukrep uperjen v kitajskega telekomunikacijskega velikana Huawei. Kitajska se je odzvala s sporočilom, da ZDA že nekaj časa zlorabljajo svojo moč za namerno blatenje in zatiranje določenih kitajskih podjetij.

Okoli 10. ure je bil indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx 50 0,48 odstotka pod izhodiščem. Indeks DAX na borzi v Frankfurtu se je zniževal po 0,45-odstotni stopnji, pariški CAC 40 po 0,35-odstotni stopnji, indeks FTSE 100 v Londonu pa je bil 0,21 odstotka pod sredino zaključno vrednostjo.

Vrednost evra se je nekoliko zvišala. Za en evro je bilo treba okoli 10. ure na borzi v Frankfurtu odšteti 1,1212 dolarja, s čimer se je skupna evropska valuta podražila za 0,05 odstotka.

Vlagatelji na azijskih borzah so bili danes različno razpoloženi. V Šanghaju je SSE Composite pridobil 0,58 odstotka, v Hongkongu pa Hang Seng 0,11 odstotka. V Sydneyju se je All Ordinaries okrepil za 0,69 odstotka, v Singapurju pa STI za 0,22 odstotka. V Seulu je Kospi v primerjavi s sredo izgubil 1,20 odstotka, v Tokiu pa Nikkei 225 0,59 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar